Dode na een gewapende woningoverval in Arnhem - GelreNieuws.nl

Dode na een gewapende woningoverval in Arnhem

Geplaatst op 30 maart 2017, om 22:20 uur

foto: Patrick Apenhorst/Persbureau HeitinkARNHEM – Bij een gewapende woningoverval donderdagavond aan de Limburgsingel in Arnhem-Zuid is een man overleden. Het slachtoffer is volgens het AD vermoedelijk de overvaller. 

Rond half tien kreeg de politie een melding van de woningoverval. Toen agenten daar aankwamen, troffen zij 100 meter vanaf de betreffende woning een dode man aan langs de weg. De identiteit van de man is nog niet bekend gemaakt. Ook is het nog onbekend of er nog mensen zijn aangehouden.

Pizza bezorgen
De overvaller zou door de bewoner mogelijk zijn doodgereden tijdens een korte achtervolging. Dat gebeurde met een bestelbusje van een pizzabezorger van Snack Attack, zo vertelt eigenaar Jimmy van die snackbar tegenover het AD. Volgens Jimmy ging een medewerker een pizza bezorgen, toen plots mensen uit een huis kwamen en op hem af kwamen rennen. Zij vertelden hem dat ze net slachtoffer waren geworden van een roofoverval. De bezorger hoorde schoten en sloeg uit angst op de vlucht maar liet zijn auto achter. De slachtoffers van de woningoverval zouden vervolgens met het busje van de snackbar achter de overvaller aan zijn gegaan, aldus de Snack Attack-eigenaar bij het AD.

Geschoten
De dader zou tijdens de achtervolging meerdere keren op de bestelbus hebben geschoten. Echter trof het de bestuurder niet maar de bestuurder reed de overvaller aan. Vermoedelijk is hij hierdoor om het leven gekomen.

De politie is ter plekke een groot onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het incident en heeft daarvoor de omgeving ruim afgezet. Dit zal vermoedelijk nog vrijdag de hele dag in beslag nemen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com