Overvallers sluiten 78-jarige weduwe op in wijnkelder - GelreNieuws        

Overvallers sluiten 78-jarige weduwe op in wijnkelder

Geplaatst op 28 maart 2017, om 23:03 uur

foto: Jean-Marc RegelinkARNHEM – Dinsdagavond heeft programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een een overval op een woning in Arnhem, 6 mei vorig jaar. Zo zat ze ruim een een vast in haar wijnkelder.

Het verhaal:
In een mooie villa aan de rand van Arnhem woont een weduwe van 78. Rond 9 uur ’s ochtends op 6 mei 2016 staat zij in haar eigen tuin wanneer ze ineens een man op zich af ziet komen. Hij is helemaal in het zwart gekleed en draagt een bivakmuts.

De man begint haar te slaan en dwingt haar terug het huis in. Terwijl ze zich probeert te verweren, ziet de vrouw een tweede dader aankomen. De mannen trekken de weerloze weduwe aan haar haren de trap op naar de bovenverdieping.

Schoppen en slaan
Ze binden haar met plakband vast op een stoel, maar dat weerhoudt hen er niet van te blijven schoppen en slaan. Op een bepaald moment valt de vrouw zelfs met stoel en al om.

Vuurwapen
Eén van de daders haalt een klein vuurwapen tevoorschijn dat hij op haar richt. Zijn handlanger stroopt intussen de villa af op zoek naar kostbaarheden. In de kelder vindt hij een kluis.

List
De mannen maken hun slachtoffer los van de stoel, omdat zij de kluis moet openen. Maar onderweg naar beneden verzint zij een list. Ze vertelt dat ze iets heel kostbaars op haar nachtkastje heeft liggen.

Alarmknop
Terwijl ze de dader die is meegelopen naar het nachtkastje voorbij het bed stuurt, weet de vrouw razendsnel de alarmknop in te drukken die in haar slaapkamer is verborgen. Op dat moment weet men in de centrale dat er in de villa iets niet in de haak is.

Sieraden
Weer op hardhandige wijze sleuren de overvallers haar nu naar de kluis, die ze voor hen opent. Met pijn in het hart moet ze nu de sieraden afstaan die ze al jarenlang zorgvuldig heeft bewaard.

De mannen hebben de buit op zak, maar vertrekken pas na nóg een wrede actie. Ze sluiten de weduwe op in haar wijnkelder, achter een traliehek. Na een uur wordt ze door de politie bevrijd.

Signalement
Beide daders zijn vermoedelijk rond de 25 jaar oud en hebben een lichtgetinte huidskleur. Ze zijn niet al te lang, droegen donkere kleding en hadden blauwe Albert-Heijn-tassen bij zich. Eén van hen had een klein pistool waarmee hij de bewoonster bedreigde.

Zwarte Passat
De auto waarin de overvallers reden, een zwarte Volkswagen Passat, was in de nacht van 4 op 5 mei gestolen in de Lamastraat in Purmerend. Na de overval is die wagen teruggevonden in de Amsterdamse Transvaalbuurt, op de Christiaan de Wetstraat.