Reële dreiging in Ede bij Lijsttrekkersdebat voorbij - GelreNieuws.nl

Reële dreiging in Ede bij Lijsttrekkersdebat voorbij

Geplaatst op 9 maart 2017, om 20:04 uur

EDE – De politie was donderdagavond massaal zwaarbewapend uitgerukt naar de CineMec in Ede. De agenten stonden in kogelwerende vesten en met zware wapens. Aldaar was een lijsttrekkersdebat bezig. De dreiging was omstreeks 21:45 uur voorbij.

Bezoekers aan het Christelijke Lijsttrekkersdebat, dat in Ede wordt gehouden, mochten nog gewoon naar binnen. Het debat werd georganiseerd door het Nederlands Dagblad. Wel werden de bezoekers gefouilleerd. Sybrand Buma (CDA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) waren te gast bij het debat.

Zwaarbewapend
De politie was met spoed en veel wagens naar de CineMec gereden. Onder meer burgemeester Cees van der Knaap was opgeroepen. Ook stonden twee ME-bussen naast de zwaarbewapende agenten. De sfeer was erg gespannen.

Dreiging
De informatie werd als serieus beoordeeld en om de deelnemers en bezoekers van het debat geen risico te laten lopen is besloten op te schalen. Er werd wel geoordeeld dat het debat met deze veiligheidsmaatregelen door kon gaan. Gedurende de avond werd de informatie grondig onderzocht en gaandeweg kon de dreiging worden ontzenuwd.

Rond 21.45 uur is besloten af te schalen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com