Rookmelders redden levens van vijf bewoners in Bemmel - GelreNieuws        

Rookmelders redden levens van vijf bewoners in Bemmel

Geplaatst op 17 maart 2017, om 12:05 uur

foto: Dylan JünemannBEMMEL – Vijf bewoners van een woning aan de Brouwershaven in Bemmel hebben hun leven te danken aan goed werkende rookmelders. In hun woning was brand uitgebroken in de keuken. Op het moment dat het vuur ontstond, lagen alle vijf bewoners al in bed.

De bewoners schrokken donderdagavond omstreeks 23:35 uur wakker van de rookmelders die af gingen. Hierop is een bewoner gaan kijken wat er aan de hand was. Eenmaal beneden zag hij direct dat er brand was in de keuken. Hij heeft direct zijn vrouw en drie kinderen naar buiten gebracht. De vrouw en kinderen zijn direct opgevangen bij familie die op loopafstand wonen. De bewoner heeft vervolgens nog een eerste bluspoging gedaan met natte theedoeken, echter werd de rook te dik en de vlammen te groot.

Vaatwasser
De gealarmeerde brandweer heeft het vuur uiteindelijk gedoofd. Vermoedelijk is kortsluiting in de vaatwasser de oorzaak van de brand. De brandweer heeft de vaatwasser in de achtertuin van de woning neergelegd en daar nageblust. De keuken en woning heeft de nodige rook- en waterschade opgelopen door de brand. De bewoners moesten hierdoor tenminste de nacht van donderdag op vrijdag elders doorbrengen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen en heeft de schade opgenomen. Zij zullen bekijken wanneer de bewoners weer terug kunnen naar hun woning.

Door de goed werkende rookmelders en het snelle handelen van de bewoners is er bij de brand raakte niemand gewond.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook