VIDEO: Politie trekt wapen bij uitpraatprocedure in Arnhem - GelreNieuws.nl

VIDEO: Politie trekt wapen bij uitpraatprocedure in Arnhem

Geplaatst op 21 maart 2017, om 18:36 uur

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft dinsdagmiddag een 46-jarige man aangehouden tijdens een uitpraatprocedure. Aanleiding was een melding van wapengebruik. Het onderzoek naar het juiste verhaal loopt nog.

Rond 12.15 uur meldde een 17-jarige Arnhemmer dat hij was beschoten op de Groningersingel in Arnhem. De melder was daarop weggerend maar gaf het signalement en kenteken van de auto van de dader. Politieagenten die vervolgens uitkeken naar de bewuste auto, zagen deze auto rijden op de Rijksweg West. In de auto zaten meerdere personen waaronder een man, die voldeed aan het signalement van de mogelijke schutter.

Uitpraatprocedure
De politieagenten besloten op de Hazekamp (industrieterrein) een ‘uitpraatprocedure’ te starten, om de inzittenden gecontroleerd en veilig uit het voertuig te halen. De bewuste verdachte is aangehouden en de auto is voor onderzoek in beslag genomen. Op dat moment werd bij de verdachten geen wapen aangetroffen.

Vandaag wordt de 46-jarige Arnhemmer die is aangehouden, verhoord door de recherche. De aanleiding van het incident ligt mogelijk in een conflict dat eerder die dag plaatsvond bij een school. De 17-jarige melder en een 15-jarige jongen zijn beiden aangehouden voor dat eerdere incident. Het onderzoek loopt nog om te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurd is.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com