Homostel zwaar mishandeld met betonschaar in Arnhem - GelreNieuws.nl

Homostel zwaar mishandeld met betonschaar in Arnhem

Geplaatst op 2 april 2017, om 15:49 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – De politie zoekt getuigen na een ernstige mishandeling op de Nelson Mandelabrug in Arnhem. Twee mannen van 31 en 35 raakten daarbij gewond.

Agenten hebben inmiddels twee verdachten aangehouden, maar daarmee zijn nog niet alle verdachten opgespoord.

Telefoonscherm toont meldnummer 0900-8844
De mannen liepen rond vier uur ’s nachts hand in hand over de Nelson Mandelabrug toen een groep van zes tot acht jongeren voorbij kwam fietsen. Volgens de slachtoffers begonnen de jongens te schelden omdat zij hand in hand liepen, waarna er een woordenwisseling ontstond. Vervolgens zijn de mannen mishandeld door de jongens. Daarbij zou een betonschaar gebruikt zijn. Beide mannen zijn lichtgewond geraakt, een van hen raakte zijn tanden kwijt.

Wie kan de politie helpen?
Meteen na de melding zijn agenten op zoek gegaan naar de daders. Twee verdachten van 14 en 20 jaar zijn aangehouden, de eerste komt uit Arnhem en de ander uit Gennep. De politie heeft nu drie vragen:

– Wie was er afgelopen nacht rond vier uur in de buurt van de Nelson Mandelabrug en heeft iets gezien dat hiermee te maken kan hebben?
– Wie heeft informatie over de groep jongeren? Volgens de slachtoffers zijn de jongens tussen de 14 en 20 jaar oud en zijn ze lichtgetint.
– Wie heeft er camerabeelden uit deze omgeving waarop deze groep mogelijk te zien is? Het kan zijn dat de jongens te zien zijn op beelden die net voor vier uur zijn gemaakt in Arnhem-Noord, maar het kan ook zijn dat er beelden zijn in Arnhem-Zuid (Malburgen) die kunnen helpen bij dit onderzoek.

Heeft u informatie hierover? Deel dit nu met de politie via 0900-8844 of via het tipformulier op deze site.

Roze in blauw
De politie ondersteunt de slachtoffers, ze hebben inmiddels aangifte kunnen doen. Omdat er sterke aanwijzingen zijn dat de slachtoffers vanwege hun geaardheid uitgescholden en mishandeld zijn, ondersteunt de politie ook vanuit het netwerk Roze in Blauw. Dit netwerk is aanspreekpunt voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) binnen én buiten de politie. Lees hier meer over hoe deze politiemensen ondersteunen in dit soort zaken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com