Politie heropent onderzoek naar overval op geldloper in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Politie heropent onderzoek naar overval op geldloper in Apeldoorn

Geplaatst op 24 april 2017, om 14:54 uur

APELDOORN – De politie is opnieuw bezig met het onderzoeken van een overval op een geldloper die ruim drie jaar geleden plaatsvond. De geldloper werd overvallen op donderdag 19 september 2013.

Het slachtoffer, een toen 27-jarige man, fietste die dag rond 17.15 uur over de Lepelaarweg in Apeldoorn met een deel van de dagopbrengst (enkele tienduizenden euro’s) van een autobedrijf. De man was op weg om dit geld te storten bij een bank. Hij werd tot stoppen gedwongen door twee mannen op een scooter. Onder bedreiging van een mes namen zij hem een tas met geld af, waarna ze het slachtoffer geschrokken maar verder ongedeerd achterlieten.

Het overvallenteam van de politie stelde een uitgebreid onderzoek in en op 10 oktober 2013 werden twee Apeldoornse mannen, toen 18 en 23 jaar oud, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Beide verdachten hebben langere tijd vastgezeten, maar zijn uiteindelijk heengezonden omdat de verdenking dat zij erbij betrokken waren niet concreet werd.

Na oktober 2013 zijn geen andere verdachten aangehouden in deze zaak en in de zomer van 2014 werd het onderzoek stilgelegd omdat de politie geen aanknopingspunten had waar de recherche op verder kon rechercheren.

Nieuwe informatie

De zaak is nu opnieuw in onderzoek genomen naar aanleiding van informatie die bij de politie is binnen gekomen. Om wat voor informatie het gaat kan de politie in het belang van het onderzoek niet toelichten. Tips zijn door te geven via het tipformulier op deze pagina of telefonisch via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan natuurlijk ook, via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via TCI (Team Criminele Inlichtingen), hun telefoonnummer is 079-3458999.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com