Ppff, moet dit nou op vrijdagmiddag?! - GelreNieuws.nl

Ppff, moet dit nou op vrijdagmiddag?!

Geplaatst op 17 april 2017, om 16:44 uur

foto: Martin HeitinkELLECOM  – De politie heeft een bericht online gezet op Facebook over de bizarre opmerkingen die geuit zijn tijdens de afsluiting van de Ellecomsedijk tussen Dieren en Doesburg vanwege een ernstige aanrijding. Automobilisten moesten behoorlijk omrijden en dat vonden ze niet allemaal zo fijn.

Vrijdag moest de weg enkele uren dicht vanwege het ongeluk, zodat hulpverleners hun werk konden doen en de politie het onderzoek. Automobilisten die al in de rij stonden om verder te rijden mochten nog even langs het ongeval, toen het slachtoffer in de ambulance lag. Eén van de laatste voorbijkomende bestuurder moest dat zo nodig filmen, waarna hij een bekeuring kreeg.

Door de maatregel regelden agenten de afsluiting aan beide zijden van de Ellecomsedijk N317. Bij het regelen van het verkeer hoorden agentten veel mensen mopperen en ook hoorden wij tot onze verbazing een paar bizarre opmerkingen voorbij komen.

Enkele voorbeelden van die opmerkingen zijn:
– Ppff, moet dit nou op vrijdagmiddag?!
– Hallo, ik kan er toch wel even gauw tussendoor. Ik moet namelijk die kant op.
– Ik moet daarheen, als u aan de kant gaat dan kan ik er langs
– Nu moet ik helemaal omrijden, wat een irritant gedoe zeg!
– Waarom moet dat nu net voor Pasen?!

‘Wij snappen dat het vervelend is dat u om moet rijden. Wij vragen echter wel uw begrip voor de situatie. Weet dat wij een weg nooit zomaar afsluiten en als wij dit doen dat wij hier een goede reden voor hebben. Bedenk dat wij u ten alle tijden willen helpen, maar dat dit niet kan als u bijvoorbeeld midden op de weg stopt en hierbij een gevaarlijke situatie creëert. Ook kunnen we u op dat moment de toedracht van het ongeval niet vertellen.’, zegt de politie in het bericht.

Tips bij een omleiding:
– Houdt u aan de aanwijzing van de verkeersregelaar
– Blijf gewoon doorrijden zodat het verkeer blijft doorstromen en ga niet midden op de weg stil staan
– Zoek een veilige plek om te stoppen zodat u daar uw navigatie opnieuw kan instellen op een alternatieve route
– Houdt uw ergernissen voor u, bedenk dat omrijden in de meeste gevallen ongeveer 10 minuten extra tijd in beslag neemt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com