Zeer grote brand in winkelcentrum Nijmegen

Geplaatst op 11 april 2017, om 02:15 uur

FOTO ROLAND HEITINKNIJMEGEN – In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een zeer grote brand in het winkelcentrum Weezenhof gewoed. Meerdere winkels zijn in vlammen opgegaan. 

De eerste melding kwam omstreeks 01:40 uur binnen. Meerdere winkels stonden na enige tijd in lichter laaie. De brandweer schaalde binnen korte tijd op naar ‘zeer grote brand, GRIP 1’. Hierdoor zijn er extra brandweervoertuigen naar de brand toegekomen om het vuur te bestrijden.

Overgeslagen
De brand was overgeslagen naar andere winkels in het pand. Naast het leegstaande pand van de supermarkt zouden onder andere de Etos, de slager, een cafetaria en een stomerij getroffen zijn. De brand is inmiddels onder controle, rond 7.00 uur werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. De brandweer is nog zeker tot eind van de ochtend bezig met nablussen.

Rook
De brand veroorzaakt grote rookwolken die tot ver in de omgeving te zien zijn. Mocht u last hebben van de rook, sluit u ramen en deuren en zet uw ventilatie uit. Burgernet is ingeschakeld om iedereen op de hoogte te brengen van de rook.

De locatie van deze Spar was op 14 januari van dit jaar voor het laatst geopend. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Of er gewonden zijn gevallen door het vuur, is eveneens nog niet bekend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook