Stofexplosie en brand bij bedrijf in Ermelo

Geplaatst op 30 mei 2017, om 15:14 uur

foto: Patrick ApenhorstERMELO – Bij het bedrijf Navobi aan de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg in Ermelo heeft een stofexplosie in een silo plaatsgevonden. Hierbij is brand uitgebroken.

Het gebeurde rond 14:40 uur waarna de hulpdiensten massaal uit zijn gerukt. Navobi produceert kalvermelk zowel in zakgoed als bulkverpakkingen. Daarbij is iets misgegaan in de silo waarna de stofexplosie volgde. Ten gevolge van de stofexplosie is er brand uitgebroken. De hulpdiensten hebben de situatie opgeschaald naar ‘GRIP 1, groot incident’. Hierbij komen extra brandweereenheden ter plaatse en wordt er onderling extra gecoördineerd over de plan van aanpak.

Ammoniak
Er was ook een melding van vrijgekomen ammoniak, dit is echter niet het geval. Zo laat een woordvoerder van de hulpdiensten weten. Door de explosie was de ammoniakdetectie aangesproken en ging deze af.

De woordvoerder laat weten dat het incident meester is, en hebben zij het dus onder controle. Iedereen is veilig buiten en er zijn geen gewonden gevallen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook