Acht gewonden bij zwaar ongeval met vrachtwagens op A12 - GelreNieuws.nl

Acht gewonden bij zwaar ongeval met vrachtwagens op A12

Geplaatst op 9 mei 2017, om 10:37 uur

foto: Charles MollZEVENAAR– Door een zwaar ongeval met een vrachtwagen op de A12 bij Zevenaar is de weg richting Arnhem afgesloten. In totaal zijn er acht gewonden gevallen, de snelweg zit nog 15 uur dicht, aldus Rijkswaterstaat.

De eerste melding kwam rond 08:45 uur. De brandweer heeft opgeschaald naar code “hulpverlening groot, GRIP 1”. Dit betekend dat er meer hulpverleners ter plaatse komen en extra veel materieel en onder deze hulpverleners wordt de actie ter plaatse beter gecoördineerd.

Ongeval
Bij het ongeval zijn drie vrachtwagens betrokken, één personenauto en één busje met daarin 4 personen. Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter waren ter plaatse. De politie meldt dat er in totaal acht gewonden zijn gevallen. De snelweg zit nog tot 15 uur dicht vanwege het opruimen.

Er staat door het ongeval een flinke file die snel toeneemt. De snelweg is ook afgesloten in de richting van Arnhem, wanneer deze weer open kan, is niet duidelijk. Het overige verkeer wordt geadviseerd een om te rijden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com