Jong meisje achtergebleven in pretpark na schoolreisje

Geplaatst op 30 mei 2017, om 12:16 uur

APELDOORN / OLDENZAAL – Kinderen van groep drie en vier van een school uit Oldenzaal waren maandag op schoolreisje geweest naar de Julianatoren in Apeldoorn. Toen de reis echter terug naar school ging, bleek er een leerling achter te zijn gebleven in het pretpark.

Na afloop van het schoolreisje wat de school had georganiseerd, gingen alle kinderen de bus in. De leerkrachten dachten iedereen in de bus te hebben maar onverhoopt werden ze gebeld door het pretpark: er staat nog een leerling van uw school in ons park.

Terugweg
Het meisje had niet gemerkt dat haar klasgenootjes al vertrokken waren. Toen ze alleen nog kinderen van een andere school zag, is ze naar een medewerkster van het park gelopen, aldus De Telegraaf. De medewerkster gaf aan dat haar school inderdaad al op de terugweg was. Dus belde de medewerkster de school op.

Suikerspin
Één van de hulpouders werd vervolgens ingezet om het achtergebleven kindje op te halen. ‘Er was geen schrik en geen paniek, bij niemand’ aldus de schooldirecteur Paul Kamphuis. Het meisje heeft, ter geruststelling, een suikerspin gekregen van het park.

Het onbekend hoe dit heeft kunnen gebeuren. ‘Een aantal kinderen is op de terugweg van plaats gewisseld, toen was het overzicht niet meer compleet’, aldus Paul Kamphuis. Er is bij het tellen iets misgegaan waardoor ze niet was meegerekend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook