Man probeert agent te wurgen in Zutphen

Geplaatst op 21 mei 2017, om 13:02 uur

ZUTPHEN – Een 22-jarige man uit de gemeente Bronckhorst is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor poging tot doodslag. Hij probeerde een agent te wurgen.

Omstreeks 03.30 uur zag de politie een klein opstootje op de Schupstoel in Zutphen. Een 24 jarige man uit Zutphen rende bij dit opstootje weg, maar kon op de Zaadmarkt door agenten worden achterhaald. Hier werd hij door hun aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en gooide een politieagent tegen een ijzeren hek. Deze agent raakte hierdoor lichtgewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de aanhouding bemoeide een groep vrienden van de man zich met deze aanhouding. Een 22-jarige man uit de gemeente Bronckhorst, viel agenten hierbij aan en probeerde hun collega te wurgen. De agent kon, vlak voordat hij zijn bewustzijn verloor, door tussenkomst van een getuige en de hondengeleider ontzet worden. Deze man werd door agenten aangehouden voor poging doodslag.

De agent had echt het gevoel dat hij buiten bewustzijn zou raken door deze verwurging. Hij raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Door dit tumult wist de eerste verdachte te ontkomen. Zijn gegevens zijn reeds bij de politie bekend en hij zal nog worden aangehouden.

Bij terugkomst op de Schupstoel, bleek een politiebike gestolen te zijn. De andere politiebike bleek te zijn vernield. Heeft u een idee waar die ene politiebike is? De politie hoort graag van u.