Mogelijk noodweer na extreem hete maandag - GelreNieuws.nl

Mogelijk noodweer na extreem hete maandag

Geplaatst op 29 mei 2017, om 11:27 uur

GELDERLAND – Het KNMI heeft maandag vanaf 14:00 uur code geel afgegeven voor grote kans op onweer in Gelderland. Organisaties van de avondvierdaagse voor scholen wordt aangeraden om de eerste dag af te lassen vanwege het mogelijke noodweer.

Eerst lopen de temperaturen maandag hoog op tot meer dan 30 graden. Later op de dag neemt de kans op noodweer toe waarvoor het KNMI waarschuwt. Tijdens de buien is er kans op onweer, hagel, veel neerslag, mogelijk blikseminslagen en fikse windstoten die stevig kunnen uitpakken, aldus het KNMI.

Weerberichten goed volgen
Maandagavond en nacht komen er vanuit het zuiden flink meer buien. Dit kunnen zeer stevige onweersbuien zijn met hagel, windstoten en mogelijk veel water in korte tijd. Er wordt aangeraden om in de namiddag en vroege avond de weerberichten goed te volgen.

Avondvierdaagse aflassen
De Koninklijke Wandel Bond Nederland adviseert om de eerste dag van de avondvierdaagse af te lassen vanwege de code geel en verwachte noodweer die het KNMI heeft afgegeven, aldus RTL Nieuws. De bond adviseert lokale organisaties om geen enkel risico te lopen. Deze week lopen ongeveer 150.000 tot 200.000 kinderen in heel Nederland de avondvierdaagse.

Het KNMI verwacht voor het hele land onweer, windstoten, hagel, veel neerslag en mogelijk blikseminslagen. Dit duurt van 14:00 uur tot ongeveer 6:00 uur dinsdagochtend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com