Nepagenten slaan toe in Velp en stelen spullen

Geplaatst op 3 mei 2017, om 08:44 uur

VELP – Een 58-jarige bewoonster aan de Caspar Fagelstraat in Velp is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dat meldt de politie op Facebook.

Omstreeks 09:30 uur werd bij de vrouw door een onbekende man aangebeld. Hij deed zich voor als politieagent. De man had geen uniform aan maar liet een soort van pasje zien waarop een logo van de politie te zien was. De man liep, nadat de vrouw de deur had geopend, brutaal naar binnen en zei dat er was ingebroken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Terwijl de man de vrouw aan de praat hield sloop zijn handlanger naar binnen. De vrouw hoorde vervolgens geluiden op de eerste verdieping. Nadat ze naar boven liep zag ze een tweede man die tussen haar spullen rommelde. Toen de vrouw zei dat ze de politie ging bellen namen beide verdachten de benen.

Nadat de mannen vertrokken waren, kwam de vrouw erachter dat een aantal persoonlijke bezittingen waren verdwenen.

Het slachtoffer gaf het volgende signalement op:
Verdachte 1
– blank
– ongeveer 65 jaar
– bruin, kort haar
– korte leren jas, bruin van kleur
– spijkerbroek
– ongeveer 1,80 meter

Verdachte 2
– blank
– ongeveer 60 jaar
– ongeveer 1,70 meter
– lichtblauwe spijkerbroek
– T-shirt, paars van kleur met opdruk

Kijk uit voor zogenaamde nepagenten! Vraag altijd aan agenten om hun legitimatiebewijs te tonen. U kunt dit ook doen zonder de deur te openen. Vertrouwt u het nog steeds niet? Verifieer dan via 0900 8844 bij de meldkamer of het klopt dat er agenten bij u aan uw deur staan.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.