Omstanders en agent redden leven van bewusteloze vrachtwagenchauffeur

Geplaatst op 8 mei 2017, om 20:20 uur

foto: Politie BerkellandNEEDE – Maandag is aan het begin van de middag op de Borculoseweg (N315) bij Neede een vrachtwagen op zijn kant naast de rijbaan terechtgekomen. De vrachtwagenchauffeur heeft zijn leven te danken aan verschillende omstanders en een toevallig passerende agent.

Een wijkagent van politie Neede trof de vrachtwagen aan nog voordat het ongeval was gemeld. Het bleek dat de vrachtwagen op dat moment al in brand stond en, zoals de agent omschreef, zag hij ‘een vuurbal’. Echter zat de chauffeur op dat moment nog bewusteloos in de cabine. Verschillende omstanders hebben, samen met de agent, de chauffeur weten te bevrijden. Hiervoor hebben zij de voorruit van de cabine ingeslagen. Nadat de chauffeur bevrijd was, kwam hij bij bewustzijn. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft de brandende vrachtwagen geblust. Het is niet bekend hoe het ongeval met de vrachtwagen heeft kunnen gebeuren. De Borculoseweg (N315) is enige tijd afgesloten geweest.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto: Politie Berkelland