Politie onderzoek na Plofkraak op Rabobankautomaat in Terborg

Geplaatst op 4 mei 2017, om 13:19 uur

foto: Jean-Marc RegelinkTERBORG – In de nacht van woensdag op donderdag 4 mei, rond 02.00 uur, hebben onbekenden een plofkraak gepleegd op een pinautomaat aan de Walstraat in Terborg. De kraak is mislukt, er is geen geld buitgemaakt. Er is niemand gewond geraakt. De politie is bezig met onderzoek en heeft al meerdere getuigen gesproken. Zo is bekend dat de daders vermoedelijk met een zwarte scooter en witte VW Caddy (bestelbusje) wegreden.

Heeft u ook iets gezien en de politie nog niet gesproken? Of heeft u wellicht camerabeelden waarop de gebruikte voertuigen en/of daders te zien zijn? Neem dan zsm contact op met de politie!

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kwam direct na de melding ter plaatse en heeft ook in de omgeving gezocht, maar de daders waren er al vandoor. De pinautomaat bleek met een explosief te zijn opgeblazen. Een explosievenverkenner van de politie kwam ter plaatse om de situatie te beoordelen, toen hij het sein veilig gaf kon het sporenonderzoek ter plaatse van start gaan. Toen werd ook duidelijk dat er geen geld buitgemaakt is.

Meerdere omwonenden bleken wakker te zijn geworden van de knal. Vlak na de plofkraak zagen getuigen een zwarte scooter met twee personen met slank postuur en muts over hun hoofd (geen helm) wegrijden, met vlak daarachter een witte VW Caddy. Het is niet bekend hoeveel inzittenden daar in zaten. De scooter en auto reden weg via de Elsensohnstraat en sloegen op de Industrieweg rechtsaf, richting Doetinchemseweg.

Tips
Denkt u ook de daders of genoemde voertuigen voor of na de kraak gezien te hebben afgelopen nacht? Neem dan zsm contact op met de politie via 0900-8844. Weet u meer en wilt u anoniem een tip doorgeven, dat kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Camerabeelden
De politie onderzoekt of er camerabeelden zijn van de daders. Als u beschikt over een beveiligingscamera die de voertuigen en/of daders heeft vastgelegd, neem ook dan zo snel mogelijk contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844.