VIDEO: Scooterrijder vlucht in Eerbeek, politie zet achtervolging in - GelreNieuws.nl

VIDEO: Scooterrijder vlucht in Eerbeek, politie zet achtervolging in

Geplaatst op 10 mei 2017, om 22:24 uur

EERBEEK – De politie heeft maandagavond de achtervolging ingezet op een scooterrijder. Hij probeerde te ontsnappen van de politie, maar werd uiteindelijk gepakt.

Omstreeks 21.30 uur zagen agenten een scooter rijden over de Stuijvenburchstraat in Eerbeek. Het viel hun meteen op dat de scooter een kartonnen kentekenplaat had. Hierop besloten ze de scooter te controleren. Hij negeerde vervolgens het stopteken dat door de politie was gegeven werd en er ontstond een korte achtervolging door Eerbeek.

Op een gegeven moment is de bestuurder gestopt en ging hierna te voet verder. Daarbij zag hij een prikkeldraad over het hoofd en bleef met zijn voet hangen. Hierop kon de bestuurder worden staande gehouden door ons.

De bestuurder heeft meerdere processen verbaal gekregen voor:
– Niet in het bezit zijn van rijbewijs AM.
– Het voeren van onjuiste kentekenplaat.
– Negeren van een stopteken.
Totaal is dat aan boetes ongeveer 700 euro.

Een omstander heeft een deel van de achtervolging gefilmd. ‘Er wordt uiteraard ten alle tijden rekening gehouden met de veiligheid tijdens een dergelijke achtervolging. Als de veiligheid in het geding komt dan kan het zijn dat we deze (moeten) afbreken.’, laat de politie weten op Facebook

De video (of: https://www.facebook.com/PolitieBrummen/videos/1360759567300348/)