54-jarige man om het leven gebracht in Wageningen, politie zoekt getuigen - GelreNieuws.nl

54-jarige man om het leven gebracht in Wageningen, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 8 juni 2017, om 13:23 uur

foto: Roland HeitinkWAGENINGEN – Woensdagmiddag is de politie een groot onderzoek gestart aan de Gruttoweide in Wageningen. Na een melding vonden agenten een dode man op een uitlaatveld voor honden. Het slachtoffer was op die plek aan het werk, het gaat om een 54-jarige man uit Wageningen. De politie gaat er vanuit dat de man om het leven is gebracht.

De melding werd gedaan door een man die even later als verdachte is aangehouden, een 21-jarige man uit Wageningen. De politie gaat er vanuit dat de verdachte en het slachtoffer allebei aan het werk waren aan de Gruttoweide. Politieagenten zijn meteen na de melding eerst naar het slachtoffer gegaan. Andere agenten zijn op zoek gegaan naar de verdachte. De man is aan de Mondriaanlaan in Wageningen aangehouden op verdenking van doodslag.

Vragen aan getuigen
Zowel op de Mondriaanlaan als aan de Gruttoweide is uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De politiehelikopter heeft vanuit de lucht overzichtsbeelden gemaakt. Agenten hebben onderzoek in de buurt gedaan en verschillende getuigen gesproken. Ook via social media is een beroep gedaan op getuigen en om eventuele camerabeelden in te sturen. Die oproep geldt nog steeds:

Was u woensdagmiddag rond drie uur in de omgeving van de Gruttoweide of de Mondriaanlaan?
-Hebt u daar iets opvallends gezien of mogelijk beelden gemaakt?
-Hebt u gezien hoe het slachtoffer gewond is geraakt?

Het rechercheteam dat deze zaak onderzoekt vraagt u dan te bellen via 0900-8844. U kunt uw tips ook online doorgeven via het tipformulier op politie.nl. Beelden kunt u insturen via deze link.

Verloop van het onderzoek
Het onderzoek wordt vandaag voortgezet. De verdachte zal verder gehoord worden, en ook zal de politie nog met getuigen spreken. Er zal morgen sectie verricht worden op het lichaam van het slachtoffer. Het onderzoek aan de Gruttoweide en de Mondriaanlaan is afgerond.

In de media gaan al verschillende geruchten rond over verwondingen van het slachtoffer. Daarover doet de politie op dit moment geen uitspraken om het onderzoek te beschermen en zo getuigen niet te beïnvloeden. Vanuit dat oogpunt wil de politie verder ook geen details over de zaak geven.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com