Auto verwoest door gevallen tak uit boom in Arnhem - GelreNieuws.nl

Auto verwoest door gevallen tak uit boom in Arnhem

Geplaatst op 29 juni 2017, om 11:00 uur

 foto: Timo Bouman/Persbureau HeitinkARNHEM– Met een harde knal brak de tak af en viel hij bovenop een onder de boom geparkeerd staande auto. “Ik was er net onderdoor gereden” verteld de medewerker van een installatiebedrijf. “Ik reed de bus die kant op en kwam er net onderdoor. Toen ik geparkeerd had klonk de knal” vervolgd de man. Op veilige afstand bekijkt hij samen met zijn collega het tafereel.

De grote tak ligt schuin over de geparkeerde Mazda heen. Door het extra gewicht van ongeveer een ton komt er achter wiel bijna van de grond.

Terwijl de brandweer staat te zagen komt de geschrokken eigenaar aanlopen. Voor hij bij zijn auto kan om te kijken hoe groot de schade is wordt hem verzocht op veilige afstand te wachten tot de tak in stukken gezaagd is. Het heeft uiteindelijk bijna 3 kwartier geduurd voordat de grote tak zich gewonnen gaf.

“Dit donkere gedeelte van de tak is rot. Door het gewicht van de bladeren, de droogte en het extra gewicht van de regen van de afgelopen nacht was waarschijnlijk teveel”.

Het park Sacré Coeur waar de boom staat, grenst aan de parkeervakken van de Esperantolaan. In het verleden zijn er wel vaker takken naar beneden gekomen. Toen bleef de schade beperkt tot het houten hek rond het park of wat krassen op geparkeerde auto’s. Nu is de schade veel groter, de auto is total-loss door de klap.