Bio energiecentrale in Bemmel fakkelt zaterdagavond af

Geplaatst op 18 juni 2017, om 01:04 uur

foto: Dylan JünemannBEMMEL – Zaterdagavond omstreeks 23:40 uur werd de brandweer van Huissen opgeroepen voor een brandgerucht op het glastuinbouwgebied Next Graden (voorheen Bergerden) wat tussen Bemmel en Huissen Ligt. De vlammen waren vanaf de Karstraat (N839) te zien.

Het brandgerucht bleek te zijn op de Veronica, op het terrein van de bio energiecentrale. De Huissense brandweer is ter plaatse gekomen om de situatie te beoordelen en controleren. Eenmaal ter plaatse bleek het om het affakkelen te gaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Stankoverlast
Eerder kwam de centrale al in het nieuws vanwege flinke stankoverlast in de omgeving. De brandweer rukte daarop meerdere keren uit vanwege stankoverlast. Er bleek daar een luchtwasser defect te zijn. De situatie leek afgelopen week te verbeteren maar per 16 juni verergerde het weer langzaam, aldus de website van de centrale.

Affakkelen
Een fakkelinstallatie is een onmisbaar onderdeel van een biogassysteem. Bij overcapaciteit, storingen of onderhoud wordt het overschot aan biogas in de fakkel verbrand. Dit voorkomt ongewenste drukverhogingen en emissie uitstoot.

De brandweer kon zaterdag rond middernacht met onverrichte zaken weer retour naar de kazerne.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook