Extra strenge beveiliging op EO-Jongerendag in Arnhem

Geplaatst op 8 juni 2017, om 15:08 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM – Aanstaande zaterdag vind het 43ste EO-Jongerendag in het GelreDome in Arnhem weer plaats. Echter zal deze editie strenger beveiligd worden dan ooit. Dit gebeurd naar aanleiding van de aanslag bij het concert van Ariana Grande in Manchester op 22 mei.

Welke extra beveiligingsmaatregelen er worden genomen, doen zowel de EO als het GerleDome geen enkele mededelingen over. De directeur van het GelreDome heeft tegen het AD verteld dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen worden getroffen. “We willen geen slapende honden wakker maken”, aldus de woordvoerder van de organisatie van het evenement. Wel is duidelijk dat ongeveer 20.000 bezoekers extra zullen worden gecontroleerd. Niet alleen bij binnenkomst van het stadion, maar ook al bij het binnentreden van het terrein.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Melden
“We doen ons stinkende best om mensen een veilig gevoel te geven en ze veilig te laten thuiskomen”, aldus de directeur van het GelreDome. De veiligheidsmaatregelen waren volgens de directeur al aangescherpt, maar zijn nu nog verder opgeschaald. Bezoekers van de EO-Jongerendag worden tevens opgeroepen om alert te zijn en vreemde/verdachte zaken te melden bij de beveiliging.

Het thema van de EO-Jongerendag is dit jaar Fear Not. “Misschien ben jij bang voor terroristische aanslagen, klimaatsverandering of een derde wereldoorlog. Dit klinkt nog wel ver weg, maar angst kan ook heel dichtbij komen. Je kan bang zijn om mensen van wie je houdt te verliezen, er niet bij te horen, voor altijd alleen te blijven en ga zo maar door. Op de EO-Jongerendag ontkennen we angst niet, iedereen is wel eens bang en dit mag. Maar onthoud goed, God is altijd bij je, Hij laat je niet alleen”, aldus de website van de EO-Jongerendag.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook