Medewerker GelreNieuws zorgt voor aanhoudingen na heterdaad fietsendiefstal - GelreNieuws.nl

Medewerker GelreNieuws zorgt voor aanhoudingen na heterdaad fietsendiefstal

Geplaatst op 1 juni 2017, om 01:32 uur

foto: GelreNieuwsARNHEM – Een medewerker van GelreNieuws heeft woensdag aan het einde van de avond ervoor gezorgd dat twee verdachten van een heterdaad fietsendiefstal zijn aangehouden. Één verdachte is gevlucht. Dit gebeurde ter hoogte van de Burgemeester Matsersingel met de kruising Sterappelgaard in Arnhem-Zuid. 

Omstreeks 23:45 uur is er door een medewerker van GelreNieuws 112 gebeld omdat hij drie jongens met een fiets zag lopen die nog op slot stond. De drie jongens zijn na een klein stukje lopen even verderop de bosjes ingegaan en begonnen in te slaan op de fiets, met een steen zoals later bleek. Toen ze het slot niet los kregen zijn ze wederom verder gaan lopen met de fiets nog in de hand. De politie was ondertussen onderweg en zagen de jongens even later lopen waarna de jongens de fiets wegzette en zijn gaan rennen. De politie reed ze achterna waarna ze de twee verdachten konden aanhouden. Een derde verdachte is gevlucht ondanks een korte zoekactie.

Verklaring
Één van de jongens verklaarde ter plaatse tegenover de politie dat ze de fiets vanaf een bushalte hadden meegenomen. Ook verklaarde hij met een steen op de fiets ingeslagen te hebben. De politie zei ter plaatse dat ze verwachte de derde verdachte nog aan te kunnen aanhouden.

De twee jongens zijn naar het politiebureau over gebracht en zullen op een later moment verhoord worden. De fiets is even later in de nacht naar het politiebureau gebracht. Is uw fiets gestolen en herkent u deze fiets? Dan kunt u contact opnemen met de politie Arnhem op 0900-8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com