Nijmegenaar veroordeeld voor ontucht met 10-jarig nichtje - GelreNieuws.nl

Nijmegenaar veroordeeld voor ontucht met 10-jarig nichtje

Geplaatst op 13 juni 2017, om 14:44 uur

NIJMEGEN – De rechtbank Gelderland veroordeelde een 36-jarige man uit Nijmegen voor het plegen van ontuchtige handelingen met zijn 10-jarige nichtje. De man kreeg een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, opgelegd.

Toen zijn nichtje bij hem logeerde heeft hij haar geblinddoekt en een spelletje met haar gespeeld waarbij hij haar dingen liet proeven. Tijdens dit spelletje heeft verdachte zijn penis in haar mond gebracht. Daarnaast heeft verdachte op bed gemasturbeerd en is hij klaargekomen terwijl zijn nichtje toe keek.

De rechtbank neemt het de man erg kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van het in hem – als oom – gestelde vertrouwen. Door zijn handelen heeft de Nijmegenaar de lichamelijke integriteit van zijn nichtje ernstig heeft geschonden en haar normale seksuele ontwikkeling doorkruist.

Zwakbegaafd en seksuele stoornis
De Nijmegenaar is een zwakbegaafde man bij wie onder meer sprake is van een seksuele stoornis. Zonder behandeling blijft de kans op herhaling groot. De rechtbank vindt het dan ook belangrijk dat de man behandeld wordt. Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank rekening met het feit dat de man niet eerder met politie en justitie in aanraking is geweest en de conclusie van de psychiater dat de man als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd.

In zijn persoonlijke omstandigheden ziet de rechtbank aanleiding om de man een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, op te leggen. Aan deze voorwaardelijke straf verbindt de rechtbank bijzondere voorwaarden, waaronder een ambulante behandeling en een contactverbod.

Hogere straf dan geëist
De straf die de rechtbank oplegt is hoger dan de door de officier van justitie geëiste straf. De reden daarvoor is dat de rechtbank meer feiten bewezen vindt dan de officier van justitie.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com