Politie zoekt hulpvaardige man na beroving in Oosterbeek

Geplaatst op 18 juni 2017, om 13:42 uur

OOSTERBEEK– Een 59-jarige vrouw uit Oosterbeek heeft zaterdag bij de politie gemeld dat zij op de A. van Oudenallenstraat in Oosterbeek beroofd was van haar tas. Een oudere man, ongeveer 65 jaar oud, zou haar na het voorval geholpen en thuis gebracht hebben. De politie zoekt contact met deze man en met andere getuigen.

De vrouw geeft aan dat de beroving rond 10.30 uur plaatsgevonden zou hebben. Pas nadat de vrouw al even thuis was is aan het eind van de ochtend de politie gebeld, dus het exacte tijdstip van de beroving is niet helemaal duidelijk.

De dader zou de rugzak van de vrouw afgetrokken hebben, waarbij ze ook ten val kwam. De man zou daarna weggelopen zijn in de richting van de J.J. Talsmalaan. De vrouw omschrijft de dader als een man met een gezet postuur, 1.75m lang, kort zwart haar en ongeveer 50 jaar oud. In de bruine leren rugtas van het slachtoffer zaten onder andere haar portemonnee, wat boodschappen en ook enkele medicijnen.

Contact met hulpvaardige man gezocht
Na de beroving, toen de vrouw nog op de grond lag, zou een man van ongeveer 65 jaar oud de vrouw opgevangen en overeind geholpen hebben. Daarna is ze door deze man naar huis begeleid. De politie wil heel graag in contact komen met deze man. Herkent u dit verhaal of bent u de man die de vrouw te hulp schoot? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.