Agent lost schoten bij aanhouding inbrekers

Geplaatst op 26 juli 2017, om 13:23 uur

foto: 112VandaagTWELLO – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag vier mannen in de leeftijd van 24 tot 30 jaar in Deventer aangehouden na twee waarschuwingsschoten. Zij worden verdacht een poging inbraak in een woning aan de Damastbloem in Twello.

Dankzij een melder die ook een goede beschrijving had gegeven van de auto waarin de inbrekers waren weggereden, wisten agenten de bewuste auto al vrij snel te traceren. Inmiddels was duidelijk geworden dat de eigenaar van de auto bekend stond als woninginbreker, vluchtgevaarlijk was en standaard verzet pleegt bij zijn aanhouding. Met die wetenschap lieten de agenten de auto stoppen op de Menstraat in Deventer.

Twee van de vier inzittenden verlieten de auto en zette het op een lopen. Eén van hen gooide tijdens de vlucht nog een fiets naar de dienstauto. Een agent loste twee waarschuwingsschoten waarop de twee inzittenden die in de auto waren blijven zitten zich overgaven. Het gevluchte duo liep even later in de armen van andere agenten. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau. De vier verdachten komen uit Hoogeveen, Deventer en Noordscheschut.

De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen en inbrekerswerktuig. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook