Brandweerduiker redt zwaan die verstrikt was geraakt in rietveld - GelreNieuws.nl

Brandweerduiker redt zwaan die verstrikt was geraakt in rietveld

Geplaatst op 7 juli 2017, om 22:12 uur

foto: Dylan JünemannBEMMEL – Vrijdagavond is een zwaan verstrikt geraakt in een rietveld in aanbouw in Park Lingezegen aan het Frontlijnpad in Bemmel. Een brandweerduiker heeft met een oppervlaktebord de zwaan gered.

De dierenambulance kwam als eerste ter plaatse, echter had deze niet genoeg middelen om erbij te komen. De brandweer van Elst kwam ter plaatse om een helpende hand te bieden. Echter konden zij ook niks omdat de zwaan midden op het water in het rietveld vast zit onder touwen.

Rietveld
Het rietveld, wat in aanbouw is, zit omheind met gaas. Boven het rietveld zitten een aantal touwen om het een en ander bij elkaar te houden. Vermoedelijk is de zwaan er per abuis in belandt en kon hij er vervolgens vanwege onder andere de spanwijdte niet meer zelfstandig er uitkomen. Ook heeft zwaan een lang stuk nodig om op te kunnen stijgen met het vliegen.

Duikers
Hierop werd de hulp van de van brandweer Arnhem opgeroepen. Zij kwamen met het hulpverleningsvoertuig ter plaatse waarachter de boot zit. De boot paste echter niet in het te ondiepe water. Hierdoor moest een brandweerman van Arnhem met een duikpak en een oppervlaktebord te water.

De brandweerman heeft de omheining van het rietveld kapot gemaakt. Waarna de man met een boog om de zwaan liep. Toen de brandweerman terug zwom kon de zwaan uit het gat zwemmen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com