‘Didammer (25) als eerste Achterhoeker positief getest met speekseltest’ - GelreNieuws        

‘Didammer (25) als eerste Achterhoeker positief getest met speekseltest’

Geplaatst op 23 juli 2017, om 17:19 uur

DIDAM – Een 25-jarige man uit Didam reed in de nacht van zaterdag op zondag rond terwijl hij wiet gebruikt had. Naast deze wiet had hij ook cocaïne en speed gebruikt, dat bleek na de speekseltest. De verdachte kreeg volgens de politie de twijfelachtige eer om de eerste verdachte binnen de Achterhoek te zijn, die positief op deze speekseltest scoorde

In die nacht, omstreeks 01.00 uur, zagen agenten op de Singel in Didam een voertuig met hoge snelheid voorbij komen. Hierop hebben ze het voertuig een stopteken gegeven. Toen ze de inzittenden controleerden, roken ze een sterke wietlucht. Tevens reageerde de bestuurder, een 25-jarige man uit Didam, nerveus.

THC, amfetamine en cocaïne
Hierop hebben de agenten de bestuurder aan een speekseltest onderworpen. Deze testte positief op THC, amfetamine en cocaïne. De verdachte verklaarde onder andere een joint te hebben gerookt. Hierop werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau in Doetinchem overgebracht.

Op het politiebureau is door een arts bloed bij de verdachte afgenomen. Hiermee kan definitief worden vastgesteld welke middelen de verdachte tot zich had genomen. Drugs kan enkele dagen in je bloed blijven zitten.

Speekseltest
Sinds 1 juli 2017 is de Wet Middelen Gebruik in werking getreden en heeft de politie de bevoegdheid om van bestuurders, waarvan wordt vermoed dat die drugs hebben gebruikt, een speekseltest af te nemen.

Volgens de politie is de Didammer de eerste Achterhoeker die positief scoorde op de speekseltest. Die test mag sinds 1 juli wettelijk worden ingezet.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook