Hondje zit konijn achterna en graaft zich vast; hondje na uur bevrijdt door brandweer - GelreNieuws.nl

Hondje zit konijn achterna en graaft zich vast; hondje na uur bevrijdt door brandweer

Geplaatst op 27 juli 2017, om 13:04 uur

foto: BrandweerARNHEM – Hondje Dora heeft donderdag een konijn achterna gezeten. In zijn enthousiasme ging hij zo ver dat hij uiteindelijk klem zat onder een portakabin, zo laat de brandweer weten. De brandweer is ruim een uur bezig geweest voordat zij het hondje konden bevrijden.

Het gebeurde bij een school op de Veluwestraat in Arnhem. Toen de brandweer aankwam troffen zij een eigenaar die “serieus in paniek was.” De hond was rond 9:00 uur onder de portakabin verdwenen omdat hij een konijn achterna zat.

In de nesten gewerkt
Eigenaresse Lara vertelde dat ze de hele ochtend had geprobeerd met hondenvoer haar hond Dora te lokken, maar daarmee lukte het niet. Uiteindelijk had ze rond 11:30 uur de brandweer maar gebeld voor hulp. Dora had zich letterlijk in de nesten gewerkt. De hond zat zeker vijf meter onder de portakabin en kon geen kant meer op. De hond had zich helemaal vast gegraven in het zand.

Ruim een uur
De brandweer is er voor mens én dier in nood. Brandweerman Robbert en zijn collega’s Ivo en Guus zijn met een grote schop en een klein schepje, beetje voor beetje gaan graven. Ze hebben een tunnel naar de hond toe gegraven en na ruim een uur konden zij het hondje uit haar benarde situatie bevrijden.

Het dolgelukkige baasje nam Dora in haar armen en knuffelde haar, aldus de brandweer.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto’s staan onder advertentie