Hulpdiensten rukken massaal uit voor gevallen jongen

Geplaatst op 23 juli 2017, om 19:13 uur

foto: Dylan JünemannGENDT – Zondagmiddag zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een jongen die van een trap gevallen was op het schoolplein van de Vonkenmorgen aan de Nijmeegsestraat te Gendt.

Omstreeks 14:40 uur werden twee ambulancevoertuigen opgeroepen voor medische hulp bij de Vonkenmorgen aan de Schoolstraat te Gendt. Dit bleek echter de verkeerde locatie van de Vonkenmorgen te zijn. Het bleek wel te gaan om de locatie aan de Nijmeegsestraat te zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Grote inzet hulpdiensten
De ambulancemedewerkers konden moeilijk bij het slachtoffer komen omdat het schoolplein afgesloten was. Hierop werd de hulp van de brandweer ingeroepen om de poort te forceren. Met behulp van doeken konden de hulpdiensten over het hek klimmen om eerste hulp te bieden aan de jongen. De opgeroepen traumahelikopter vloog al boven het schoolplein toen bleek dat de medische hulp van dit speciale traumateam niet nodig bleek te zijn.

Gevallen
De jongen was volgens betrokkenen van een brandtrap gevallen aan de zijkant van het pand. Hierbij kwam de jongen ongelukkig ten val en heeft vermoedelijk letsel aan zijn enkel opgelopen.

Terwijl de brandweer van Gendt onderweg was om de poort te forceren, kwam er een sleutelhouder van het schoolplein die de poort heeft open gemaakt. De brandweer, die inmiddels ter plaatse was gekomen, was hierdoor niet meer nodig.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook