Jongetje (4) uren huilend op balkon uit huis geplaatst

Geplaatst op 30 juli 2017, om 17:24 uur

NIJMEGEN – De politie heeft afgelopen week in Nijmegen een 4-jarige jongetje uit huis gehaald, nadat hij al ruim 2 uur op de balkon zat te huilen.

De politie werd gewaarschuwd door een buurtbewoner. Ter plaatse werd de deur van de betreffende woning niet open gedaan. Door via de buren over de balkonreling van de flat te klimmen konden de agenten het jongetje toch bereiken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

‘Het jongetje zat met een betraand gezicht en grote ogen te kijken naar de klimmende politievrouw. Al snel werd duidelijk dat het jongetje helemaal alleen thuis was.’, schrijft de politie Nijmegen-Zuid op Facebook. In huis lagen een paar spullen, maar niks dat leek op een kindergeschikte woonomgeving. Degene die zich om hem dienden te bekommeren waren niet thuis.

Om die reden hebben agenten het jongetje meegenomen naar het politiebureau om over te dragen aan Bureau Jeugdzorg. Op het politiebureau fleurde het jongetje al snel op door alle kleurplaten, tekenfilms en vriendelijke politiemensen.

Door adequaat handelen van de medewerkster van Bureau Jeugdzorg werd diezelfde avond nog een bed bij een pleeggezin geregeld elders in het land.