Man aangehouden voor winkeldiefstallen met geweld - GelreNieuws.nl

Man aangehouden voor winkeldiefstallen met geweld

Geplaatst op 24 juli 2017, om 19:29 uur

ZUTPHEN / LOCHEM – Op donderdag 20 juli hield de politie een 37-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan voor twee winkeldiefstallen, waarvan een met geweld.

Op 8 juli had de man twee producten weggenomen uit een winkel aan de Prins Bernhardlaan in Lochem. Winkelpersoneel sprak de man aan bij de kassa. De man verzette zich, gaf aan dat hij spullen had gestolen en liet deze samen met zijn paspoort achter in de winkel. In verband met hun eigen veiligheid besloot het winkelpersoneel hem te laten gaan. Van de diefstal en het verzet van de man waren camerabeelden.

Op 4 juli nam een man bij een winkel aan de Weg naar Laren in Zutphen een fles alcoholhoudende drank weg. De winkelier constateerde pas later de diefstal toen de man de winkel al had verlaten. Van de diefstal waren camerabeelden gemaakt die bij de politie werden ingeleverd.

De politie stelde een onderzoek in naar de winkeldiefstallen. Op basis van de camerabeelden, het signalement en het paspoort wat de man had achtergelaten, werd hij herkend als verdachte in beide winkeldiefstallen. De politie hield de man op 20 juli aan.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com