Spectaculaire brandweeroefening in politiebureau Eerbeek - GelreNieuws.nl

Spectaculaire brandweeroefening in politiebureau Eerbeek

Geplaatst op 4 juli 2017, om 01:50 uur

EERBEEK – Het Eerbeekse brandweerkorps hield maandagavond een spectaculaire oefening samen met de politie en de brandweer van Voorst en van Loenen, ook wel de LEV (Loenen, Eerbeek, Voorst) genoemd.

Het scenario
Een verdachte heeft in de cel van het politiebureau in Eerbeek brand gesticht. De verdachte kan dankzij de brand ontsnappen uit zijn cel en vlucht weg in een voertuig dat met draaiende motor al voor de deur stond. Onderweg proberen agenten de verdachte nog tegen te houden.

Het lukt de verdachte om tijdens de brand één van de dienstwapens van de agenten, die zich nog in het gebouw bevind, te grijpen. Hij schiet (met oefenmunitie) onderweg naar de auto gericht op de politie, waarna een agent vervolgens reageerde met een schot (met oefenmunitie).

Sein veilig
Op dat moment komt ook de brandweer aanrijden. De brandweerwagens stopt direct vanwege de veiligheid waarna zij wachten totdat de politie het sein veilig weer kan gegeven.

Uitpraatprocedure
Iets verderop knalt de man tegen een geparkeerde auto aan waarna de agenten een uitpraatprocedure opstarten. De bijrijder, de gevluchte verdachte, kon door de politie uit de auto worden gepraat en aangehouden.

De bestuurder is bekneld komen te zitten en word door de brandweer uit de auto bevrijd. Brandweer Loenen en Voorst richten zich op de brand en de slachtoffers in het politiebureau. Door een goede samenwerking was het incident (scenario) snel onder controle.

Geslaagde oefening
Vanwege de oefening was de weg gedeeltelijk afgesloten voor overige verkeer. Zowel de oefenleiders als de uitvoerende brandweer- en politie-eenheden kijken terug op een zeer geslaagde oefening.

Brandweer Loenen, Eerbeek en Voorst oefenen ieder jaar om een goede samenwerking in stand te houden.

Fotoreportage gemaakt door: Melvin Cornelissen