Veel politie bij demonstratie Geert Wilders in centrum Arnhem; extreem rechts ook aanwezig

Geplaatst op 5 juli 2017, om 15:51 uur

foto: Jean-Marc RegelinkARNHEM – Woensdagmiddag rond 16:00 uur start de demonstratie van Geert Wilders tegen de nieuwe Ahmed Marcouch als nieuwe burgemeester van Arnhem. De demonstratie zal voor het gemeentehuis van Arnhem plaatsvinden. Extreem rechts is ook aanwezig bij de demonstratie. Er is hiervoor extra politiebewaking in de stad. De eerste demonstranten tegen Wilders zijn weggestuurd, volg ons live-video onderaan dit artikel.

Wilders is het er niet mee eens dat Marcouch de nieuwe burgemeester wordt, reden hiervoor is dat hij hoofddoekjes bij de politie wilt toestaan en vindt dat agenten Turks of Arabisch moeten praten. Ook zei Marcouch in een televisieprogramma Pauw dat PVV-stemmers niks te zoeken hebben bij de politie.

Tekst gaat door onder de tweet

Demonstreren
Het is niet duidelijk hoe veel mensen er komen demonstreren. In ieder geval komt Wilders zelf en de fractievoorzitter van de PVV in de Gelderse Staten, Marjolein Faber. Marcouch heeft er geen enkel bezwaar tegen: ‘We zijn een vrij en democratisch land. Zolang mensen zich aan de wet houden, mag je demonstreren. Zo ook de heel Wilders.’

Publiciteit
Naar verwachting zal dit protest niet veel zin gaat hebben, Marcouch zal naar verwachting gewoon benoemd worden tot burgemeester van Arnhem. Voor de PVV zelf zal dit waarschijnlijk de nodige publiciteit opleveren, wat voor een politieke partij altijd goed is. De gemeenteraad beslist zelf over de aanstelling van een burgemeester.

Extreem rechts
De demonstratie is een initiatief van de PVV, maar ook de extreemrechtse bewegingen NVU en Pegida zijn bij de demonstratie aanwezig. Voor het stadhuis is veel politie op de been. Marcouch volgt de demonstratie niet. ‘Dat is aan de politie en de huidige burgemeester’, aldus Marcouch.

GelreNieuws zal rond 16:00 uur een live-video gaan uitzenden, deze is ook op onze website in dit artikel te volgen zijn.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook