16-jarige Varssevelder verwondt agent bij arrestatie

Geplaatst op 13 augustus 2017, om 12:35 uur

SILVOLDE– Een 16-jarige jongen heeft zaterdagavond in Silvolde een agent verwond toen hij zich verzette tegen zijn aanhouding. De agent brak daarbij een pink.

De tiener bemoeide zich met de aanhouding van zijn moeder, een 44-jarige vrouw, die zich in kennelijke staat van dronkenschap tijdens een evenement aan de Ulftseweg in Silvolde misdroeg. Toen ze door beveiligers op haar gedrag werd aangesproken mishandelde ze de beveiligers. Daarop werd ze door de politie aangehouden. Haar zoon wilde zijn moeder ontzetten. Toen een van de agenten dit wilde beletten werd ook hij aangehouden. Tijdens de schermutseling brak hij de pink van een van de agenten.

Handen af!
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.