37-jarige man in Lichtenvoorde aangehouden voor meesleuren van agente

Geplaatst op 8 augustus 2017, om 15:42 uur

LICHTENVOORDE / EMMEN – De politie heeft maandagavond in Lichtenvoorde een 37-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht zaterdagavond 5 augustus een auto te hebben bestuurd die aan de Meerstraat in Emmen vluchtte en daarbij een agente meesleurde. Een agente raakte gewond aan haar gezicht nadat ze door de auto was meegesleurd.

De politie was naar de Meerstraat in Heerlen gekomen voor een melding huiselijke twist. Toen de agenten bij de woning aan kwamen stapte een van de betrokkenen, een 23-jarige man, als bijrijder in een personenauto. De personen in de auto werden hierop gecontroleerd. De 23-jarige man werkte hieraan mee en stapte uit de auto. De bestuurder van de auto wenste zijn gegevens niet op te geven en reed met hoge snelheid achteruit en sleurde de agente die in de deuropening stond mee. Zij raakte hierbij gewond aan haar gezicht en is naar het ziekenhuis gebracht om aan haar verwondingen te laten behandelen. Hierna vluchtte de man weg en heeft een van de agenten nog een schot gelost op de wegrijdende auto. Van het gebruik van het vuurwapen is een geweldsrapportage opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Lichtenvoorde
De 23-jarige man is meegenomen naar het politiebureau waar er een verklaring van hem is opgenomen. Direct is er een onderzoek gestart om de identiteit te achterhalen van de bestuurder. Op dinsdag 8 augustus is een 37-jarige man uit Lichtenvoorde aangehouden. Hij wordt verdacht de auto bestuurd te hebben.

De in Lichtenvoorde aangehouden man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is ingesloten voor verhoor.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook