Aangifte straatroof met klemrijden en mishandeling blijkt valse aangifte

Geplaatst op 31 augustus 2017, om 17:41 uur

foto: Patrick ApenhorstANGERLO – De politie denkt dat de 25-jarige man uit Zevenaar die op 7 juli slachtoffer zou zijn geweest van een straatroof in Angerlo het verhaal heeft verzonnen. De politie maakt proces-verbaal op voor het doen van valse aangifte.

De man verklaarde dat hij op zijn fiets door mannen zou zijn klemgereden en vervolgens zou zijn geslagen en beroofd. De politie deed uitgebreid onderzoek naar het incident en besteedde er ondermeer aandacht aan in het opsporingsprogramma Dossier Gld. Gaandeweg het politieonderzoek, kwamen er steeds meer twijfels bij het verhaal van de man. De politie vermoedt dat het hier om een valse aangifte gaat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Valse aangifte
Het doen van een valse aangifte is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. Als de politie erachter komt dat de aangever gelogen heeft bij het doen van een aangifte riskeert diegene een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar. Valse aangiften bezorgen de politie veel onnodig werk. Ook kunnen dergelijke ernstige incidenten voor veel onnodige onrust zorgen bij inwoners.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook