Brandweer krijgt op drie locaties in Nijmegen melding van autobrand - GelreNieuws        

Brandweer krijgt op drie locaties in Nijmegen melding van autobrand

Geplaatst op 24 augustus 2017, om 04:31 uur

foto: Dylan JünemannNIJMEGEN – In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 02:15 uur werd een autobrand ontdekt aan de Panfluitstraat in Nijmegen. Een straat naast de Panfluitstraat, was eerder die avond al een afvalbrand.

De opgeroepen brandweer was net terug op haar post van de afvalbrand, toen de melding van de voertuigbrand binnenkwam. Terwijl de brandweer van Nijmegen-Noord met spoed ter plaatse ging kwamen er nog twee meldingen binnen bij de brandweer. De brandweer Nijmegen-Centrum werd met spoed naar de Dupondiusstraat gestuurd voor een voertuigbrand en korps Nijmegen-West naar een voertuigbrand aan de Pijlpuntstraat.

Total loss
Korps Noord trof op de Panfluitstraat een auto aan die aan de achterzijde volledig in de brand stond. Een buurtbewoner die zijn auto voor de brandende auto had staan kon zijn voertuig nog op tijd verplaatsen. De brandweer heeft de metershoge vlammen gedoofd. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was, konden zij niet voorkomen dat de auto aan de achterzijde volledig uitbranden. De auto is total loss en kan als verloren worden beschouwd.

Drie locaties
De korpsen Centrum en West zijn naar beide locaties gegaan van hun melding. Vermoedelijk betrof dit dezelfde melding als de autobrand op de Panfluitstraat, gezien er door de fotograaf van GelreNieuws geen andere brand ontdekt kon worden. De brandweer kon dit echter nog niet bevestigen in de nacht. Het is nog onbekend waardoor er drie verschillende locaties zijn doorgegeven. Door de afvalbrand eerder die avond en de meerdere meldingen van de voertuigbranden reden er meerdere politie-eenheden door de wijk heen.

Vermoedelijk is brandstichting de oorzaak van de autobrand aan de Panfluitstraat. Of er verband is met de eerdere autobranden en de afvalbrand van deze nacht, kon de politie nog niet zeggen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook