Negen auto’s gaan in vlammen op in Culemborg - GelreNieuws.nl

Negen auto’s gaan in vlammen op in Culemborg

Geplaatst op 17 augustus 2017, om 21:38 uur

CULEMBORG – In de nacht van woensdag op donderdag zijn op vier locaties in Culemborg auto’s in brand gestoken. Negen auto’s liepen uiteindelijk schade op. Er werden auto’s in brand gestoken op de Hendrik Marsmanweg, in de Schaepmanlaan, de HP Vermeulenstraat en Achter Het Zand. De brandweer had alle branden snel onder controle. Vandaag zal buurtonderzoek worden gedaan en eventueel beeldmateriaal worden veiliggesteld. De politie roept getuigen op die meer denken te weten over deze branden contact op te nemen.

De politie doet al langer onderzoek naar de branden in Culemborg maar dit heeft nog niet geleid tot aanhoudingen. Na de meldingen werden diverse eenheden naar Culemborg gestuurd om zoveel mogelijk auto’s en personen te controleren en hun identiteit vast te leggen.

De brandstichtingen kennen een grillig karakter. Afgelopen nacht was het vier keer raak, vorige week zaterdag twee keer en daarvoor was het weken rustig. Brandstichting blijft een lastig delict. Bij deze autobranden wordt veelal gebruik gemaakt van brandversnellende middelen. De brandstichter steekt de boel aan en gaat er vandoor. Tegen die tijd dat men door heeft dat er brand is, is de dader al een paar straten verder.

Getuigen gezocht
De politie blijft de hulp van inwoners van Culemborg inroepen en vraagt nadrukkelijk bij verdachte omstandigheden het alarmnummer 112 te bellen. Mochten er mensen zijn die informatie hebben en dit met ons willen delen neemt u dan contact op met het volgende telefoonnummer; 0900-8844. Dit kunt u ook anoniem kwijt via Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com