Politie onderzoekt babbeltruc en insluiping in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Politie onderzoekt babbeltruc en insluiping in Apeldoorn

Geplaatst op 18 augustus 2017, om 16:43 uur

APELDOORN – Donderdag 17 augustus heeft een onbekende man zich aan de Eemstraat in Apeldoorn met een smoes binnen gedrongen bij een bejaard echtpaar, en bleken er na zijn vertrek sieraden gestolen. Vlak daarvoor is er ook een onbekende man betrapt in de woning van een bejaarde vrouw aan de Roekenhof. Hier is de man zonder buit verjaagd. De politie heeft de zaken in onderzoek en onderzoekt ook of het mogelijk om dezelfde man ging.

Het eerste voorval dat bij de politie werd gemeld vond vlak voor 14.00 uur plaats aan de Eemstraat. Een onbekende man belde daar aan bij een bejaard echtpaar. De 83-jarige bewoner deed open, waarna de onbekende man een verhaal ophing over het feit dat hij het water kwam controleren. De bewoner vroeg wel om legitimatie, maar de dief was vrij opdringerig en liep meteen naar binnen en de trap op. Boven draaide hij een kraan in de badkamer open en hij vroeg de bewoner, die hem achterna gelopen was, om beneden hetzelfde te doen. In de korte tijd dat de man boven alleen gelaten werd heeft hij kans gezien enkele sieraden te stelen. Even later ging de man er vandoor.

Kort na het voorval aan de Eemstraat werd de politie gebeld over het feit dat er ook een verdachte, onbekende man was gesignaleerd in een woning aan de Roekenhof. Daar bleek het te gaan om een insluiping, waarbij niet duidelijk is hoe de man binnen gekomen is. Rond 13.45 uur betrapte de 82-jarige bewoonster de man ineens in haar slaapkamer, terwijl hij haar nachtkastje aan het doorzoeken was. Nadat hij betrapt was kwam de man met de smoes dat hij de watermeter kwam controleren, maar de vrouw geloofde hier niks van en sommeerde hem direct de woning te verlaten, wat hij ook deed. Uit deze woning is voor zover nu bekend niets weggenomen.

Signalement
Aan de Roekenhof ging het dusdanig snel dat naar aanleiding van dat incident een beperkt signalement beschikbaar is. Deze meldster meende dat het ging om een man met een getinte huid en een vol, rond gezicht.

Aan de Eemstraat omschrijven de gedupeerden de dader als een man met een blanke huid, met zwart haar en een zwarte stoppelbaard en een wat onverzorgd uiterlijk. Zij schatten de man ongeveer 40 jaar oud en 1.70/1.75m lang.

In beide gevallen is gezien dat de man met een lichtkleurige auto (mogelijk beige of grijs) wegreed.

Gezien de overeenkomst in werkwijze en tijdstip van beide incidenten houdt de politie er rekening mee dat het dezelfde man kan zijn geweest, maar dat is nog niet zeker.

Tips?
Meent u de dader ook gezien te hebben in de omgeving Eemstraat of Roekenhof, of heeft u gisteren of recent ook een onbekende aan de deur gehad met een soortgelijk verhaal of andere smoes? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Preventietips!
Meer weten over babbeltrucs en hoe u uzelf of uw (schoon)ouders kunt helpen voorkomen dat u hier het slachtoffer van wordt? Lees hier verder en bekijk de filmpjes.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com