Valse kit-inspecteur steelt sieraden van bejaarden

Geplaatst op 6 augustus 2017, om 12:36 uur

foto: Simon RijnbendeDOETINCHEM / ARNHEM – Een valse kit-inspecteur heeft in de de Doetinchemse wijk Overstegen sieraden van meerdere bejaarden gestolen. De man kwam zogenaamd de kitranden inspecteren, na een eerdere renovatie in de Doetinchemse wijk. Maar waar hij de kans kreeg doorzocht hij huizen en verdwenen de sieraden. Totdat een bejaarde buurtbewoonster argwaan kreeg. De politie zoekt nu uit wie er slachtoffer zijn geworden, en heeft de man aangehouden.

De zaak kwam aan het rollen omdat een bejaarde vrouw de man niet vertrouwde. Ze vroeg zijn gegevens. Daarmee ging ze naar een politieman die in de omgeving woont. De agent startte meteen een onderzoek, dat leidde naar een 36-jarige verdachte uit Arnhem. Hij werd op 1 augustus aangehouden.

Agenten zijn een buurtonderzoek gestart en hebben bij veel huizen in de buurt een brief in de bus gedaan. Tijdens dat buurtonderzoek bleek dat er mensen bestolen waren die dat tot dan toe niet gemerkt hadden. Een 84-jarige vrouw controleerde haar sieraden toen de politie aan de deur kwam, toen pas bleek dat de sieraden verdwenen waren. Ook een 86-jarige vrouw is slachtoffer geworden.

Sieraden teruggevonden
De sieraden bleken al verkocht te zijn, maar de politie wist voor een deel te achterhalen waar de verdachte de sieraden had verkocht. Ze zijn in beslag genomen en worden zo snel mogelijk teruggegeven. De sieraden die teruggevonden zijn waren wel beschadigd.

Eerder op bezoek?
De politie roept mensen die in de wijk Overstegen wonen, en die de man op bezoek hebben gehad, op om te controleren of er niets gestolen is. Hebt u deze man op bezoek gehad en mist u spullen? Zoek dan contact met de politie zodat we uw zaak mee kunnen nemen in dit onderzoek. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook