Alle verdachten van ramkraak op juwelier in Wageningen opgepakt - GelreNieuws.nl

Alle verdachten van ramkraak op juwelier in Wageningen opgepakt

Geplaatst op 8 september 2017, om 16:18 uur

foto: Roland HeitinkWAGENINGEN – De politie heeft alle vier de verdachten van de ramkraak op juwelier Royals aan de Hoogstraat in Wageningen opgepakt.

De eerste twee verdachten werden meteen na de ramkraak aangehouden. Dat ging om een 26-jarige Edenaar en een 30-jarige man uit Veenendaal. De andere, een 26-jarige Edenaar en een 22-jarige Veenendaler, blijken de mannen te zijn die opgepakt werden bij een politieachtervolging, donderdagochtend in Wageningen. Dat bevestigt de politie vrijdag aan Omroep Gelderland.

Woensdag nacht pleegde de vier de ramkraak met een gestolen auto op de juwelier. Vier verdachten wouden vluchten op een scooter na de overval. De politie kon twee verdacht aanhouden na dat ze hen van de scooter hadden afgereden. Donderdagochtend loste de politie meerdere waarschuwingsschoten bij twee aanhoudingen in Wageningen. Toe kon de politie nog niks bekend maken.

Inmiddels is eendeel van de buit teruggevonden. ‘Nadere inventarisatie van de buit moet nog plaatsvinden, dus we weten nog niet zeker of alle gestolen sieraden terug zijn.’ Dat zegt een woordvoerder van de politie tegen over Omroep Gelderland. Wel blijkt dat de scooters en de auto die gebruikt zijn bij de ramkraak gestolen zijn. De politie is nog met het onderzoek bezig.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook