Coniferenhaag gaat in vlammen op in Bemmel - GelreNieuws.nl

Coniferenhaag gaat in vlammen op in Bemmel

Geplaatst op 1 september 2017, om 02:54 uur

foto: Dylan JünemannBEMMEL – In de nacht van donderdag op vrijdag 1 september omstreeks 01:55 uur kwam er een melding van een buitenbrand aan de Meidoornstraat in Bemmel.

Een man die iets verderop woont kwam volgens eigen zeggen net thuis. Hij merkte het vuur op en begon te schreeuwen voor hulp. Door het geschreeuw zijn de buurtbewoners gewekt en die hebben de brandweer gebeld. De brandweer ging met spoed ter plaatse en trof daar een grote coniferenhaag aan die in lichterlaaie stond.

Overslag voorkomen
De brandweer kon het vuur gemakkelijk doven maar kon niet voorkomen dat een groot gedeelte van de coniferenhaag verloren ging. Door het snelle ingrijpen van de brandweer werd tevens voorkomen dat het vuur vanuit de haag in de achtertuin niet kon overslaan naar de woningen. Twee voertuigen die in de rook stonden zijn afgespoten door brandweer zodat alle roet- en asdeeltjes van de auto’s af waren.

De brandweer en politie hebben in de straat en rondom de afgebrande coniferenhaag onderzoek verricht. Hoogstwaarschijnlijk is brandstichting de oorzaak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com