Dan ineens komt de melding waar iedere politieagent voor vreest…

Geplaatst op 6 september 2017, om 15:01 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – De politie Arnhem-Zuid heeft een blog online gezet over het ongeluk dinsdagochtend met het 10-jarig kind bij een basisschool aan de Brabantweg in Arnhem.

ZIE OOK: Kind (10) gereanimeerd na ongeluk op schoolplein in Arnhem

De blog:
Omstreeks 10.30 uur kregen wij de melding dat er een 10 jarig jongetje op school onwel zou zijn geworden. De melding luidde als volgt:
“Collega’s Arnhem-Zuid kunt u met spoed gaan naar de Brabantweg te Arnhem. Er zou een jongen van 10 jaar onwel zijn geworden op het schoolplein. Hij zou mogelijk een klap van een schommel hebben gekregen en hij zou stil op de grond blijven liggen.”

Hierop zijn wij vanuit de politie met meerdere eenheden ter plaatsen gegaan. Via onze portofoon hoorden wij dat de ambulance en de brandweer ook aanrijdend zouden zijn. Ook zou de traumahelikopter ter plaatse gaan.

Vervolgens hoorden wij dat de reanimatie op het schoolplein gestart was door docenten van de school. Dit zouden mensen zijn die BHV opgeleid zijn.

Eenmaal ter plaatsen bleek de ambulancedienst nog niet aanwezig te zijn. Op het schoolplein troffen wij docenten die aan het reanimeren waren. Op het schoolplein stonden een heleboel scholieren toe te kijken hoe er gevochten werd voor het leven van het jongetje. De paniek en de angst was te voelen onder hen. Door ons werd de reanimatie overgenomen en al snel kwam ook het ambulancepersoneel.

Tekst gaat door onder advertentieZowel wij als het personeel van de ambulancedienst hebben gereanimeerd tot de jongen weer een hartslag had. Hierdoor kon hij in de ambulance onder politie motorbegeleiding vervoerd worden naar het ziekenhuis in Nijmegen. De ouders van het jongetje waren inmiddels al door de school in kennis gesteld. De ouders werden door ons met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Inmiddels hebben wij van de ouders het bericht ontvangen dat de jongen stabiel ligt en dat hij onderzocht wordt. Op dit moment zou de jongen een eigen hartslag hebben. Voor alle scholieren en docenten is slachtofferhulp geregeld. Ook voor de politie bestaat een speciaal opvangteam. Ook wij zullen de begeleiding krijgen die we nodig hebben.

Voor ons lag ook de taak om op school onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. Hiervoor is er ook een officier van dienst van de politie ter plaatse geweest.

Wij wensen de familie de komende tijd heel veel sterkte. Ook wensen wij een iedere die op welke wijze dan ook betrokken is geweest heel veel sterkte met het verwerken van dit incident.

Bron: Facebookpagina politie Arnhem-Zuid