Grote verkeerscontrole in Velp, twee aanhoudingen

Geplaatst op 30 september 2017, om 16:26 uur

VELP – Vrijdagavond tussen 17:00 en 23.00 uur heeft de politie samen met de belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, douane en het RDW een integrale verkeerscontrole gehouden op de President Kennedylaan in Velp.

Op de controleplaats bij de parkeerplaats van het ziekenhuis werden de voertuigen, bestuurders en inzittenden gecontroleerd door de verschillende disciplines.
Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor voertuigen met gladde banden, niet correct voeren van verlichting, rijden door rood licht, het niet dragen van de gordel, rijden in de verkeerde rijrichting en het niet tonen van het rijbewijs. Daarnaast inde de politie diverse openstaande boetes. Twee bestuurders kregen proces-verbaal terzake rijden onder invloed van alcohol.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie en de marechaussee hebben twee aanhoudingen verricht. Eenmaal voor het bij zich hebben van pepperspray en éénmaal voor het bij zich hebben van een vals rijbewijs.
De belastingdienst heeft 13 voertuigen in beslag genomen en inde 19.422 euro aan openstaande vorderingen. Tevens zijn er diverse voorlopige vorderingen uitgedeeld aan bestuurders met een totaalbedrag van 87.500 euro. Deze bestuurders krijgen twee weken de tijd om hun openstaande schuld te betalen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook