Kat kruipt van auto naar auto, brandweer uur lang bezig met bevrijding

Geplaatst op 20 september 2017, om 12:18 uur

foto: Timo Bouman/Persbureau HeitinkVELP– De Velpse brandweer heeft woensdagochtend een kat bevrijdt die van auto naar auto kroop. De auto’s stonden geparkeerd aan de Rozendaalselaan in Velp.

Iets voor negen uur vanmorgen kwam er een melding bij de brandweer binnen dat er een kat in het motorgedeelte van een auto gekropen was. Als snel werd de kat gelokaliseerd, echter deze had andere gedachten. Toen de brandweerlieden hem bijna te pakken hadden vluchtte de kat naar een andere geparkeerde auto. Ook hier vond het zeer jonge beestje een comfortabel plekje in het motor compartiment van de auto. Ook deze auto was aan de beurt om aan een nadere inspectie onderworpen te worden. Juist toen de brandweerlieden het katje in het vizier kregen vluchtte deze naar een volgende geparkeerd staan de auto. Deze auto was van een fotograaf die op de melding was afgekomen

Gedemonteerd
Inmiddels was het diertje zo bang geworden dat de brandweer mensen en vrijwilligers van de dieren ambulance het wel konden zien maar er niet bij konden. Iedere keer koop het weg en verschool het zich op in een donker koekje. De auto van de fotograaf van GelreNieuws werd vakkundig gedemonteerd door de brandweer. Na ruim drie kwartier, kon de medewerker van de dieren ambulance het diertje grijpen. Het jonge beestje is overgebracht naar dierenasiel in Velp.

Eerder kwam de brandweer in Velp in het landelijke nieuws toen zei vermoeden pogingen deden tackel uit een konijnenhol te rijden. Na ruim drie kwartier graven en ploeteren bleek de tackel via een andere uitgang van het hol achter de brandweermannen te staan kijken hoe deze aan het werk waren.

De fotograaf is nog geruime tijd bezig geweest om zijn auto weer in elkaar te zetten.

foto: Timo Bouman/Persbureau Heitink foto: Timo Bouman/Persbureau Heitink