Politie massaal in Arnhem vanwege Vitesse – Lazio

Geplaatst op 14 september 2017, om 22:11 uur

ARNHEM – Terwijl de voetbalwedstrijd tussen Vitesse en Lazio Roma bezig is, is de politie ook in opperste paraatheid en zijn massaal aanwezig. Vitesse ging met voorsprong de rust in. Echter was de eindstand 3-2 en heeft Vitesse dus verloren. Er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan, zo laat de politie weten.

In het centrum van Arnhem, op het Gele Rijdersplein, is een speciale fanzone ingericht voor alle Lazio-fans. Naar verwachting zijn er ongeveer 500 fans van Lazio Roma in Arnhem. Zij hebben een slechte reputatie vanwege hun voorliefde voor extreem-rechts. Daarom is de politie massaal aanwezig. Ook de harde kern van Lazio is naar alle verwachting in Arnhem aangekomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gefouilleerd
ME-busjes en andere politiewagens staan op veel verschillende punten in de stad strategisch opgesteld. De fans van Lazio die op het Gele Rijdersplein aankwamen, werden gefouilleerd. De ME stond ook daar paraat. De politiemensen delen flyers uit aan de supporters. Onder begeleiding van meerdere politiemotoren zijn de fans van Lazio naar het stadion gebracht aldaar de wedstrijd is aangevangen.

De verwachting is dat na het duel de naar schatting 500 Italiaanse voetbalsupporters rechtstreeks naar Amsterdam gaan om daar de nacht door te brengen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook
foto’s: Charles Moll