Portugees loopt snijwond op in gezicht bij beroving in Apeldoorn

Geplaatst op 7 september 2017, om 19:07 uur

APELDOORN– Op donderdagochtend 7 september is een 47-jarige man uit Portugal door meerdere mannen beroofd van een tas met kostbare sieraden op de parkeerplaats van een hotel aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn, net voorbij de Oude Elspeterweg. Omdat de man de tas niet af wilde staan ontstond er een worsteling. Hierbij liep de 47-jarige een snijwond in zijn gezicht op. De man is in het ziekenhuis behandeld maar hoefde niet opgenomen te worden.

Het incident werd even voor 10.00 uur bij de politie gemeld, via het slachtoffer die in het hotel om hulp vroeg na de beroving. De man verklaarde dat toen hij samen met een familielid het hotel uit kwam, ze op de parkeerplaats ineens een aantal mannen op zich af zagen komen die de tas van de man opeisten. Het zou gaan om drie of vier daders, één van hen had een mes bij zich. Of de andere daders ook een wapen bij zich hadden is niet bekend. Na de beroving reden zij weg richting Nieuw-Milligen, in een donkerkleurige Alfa met Franse kentekenplaten.

De politie is direct ter plaatse gekomen en heeft in de ruime omgeving uitgekeken en gezocht naar de daders en hun auto, maar deze helaas niet meer aangetroffen. Gezien de specifieke buit gaat de politie ervan uit dat de Portugese man geen toevallig slachtoffer was.

Denkt u de auto van de daders gezien te hebben? Of heeft u wellicht op de genoemde parkeerplaats of in de directe omgeving iets gezien dat met deze beroving te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.