Spectaculaire beelden van ramkraak in Wageningen

Geplaatst op 7 september 2017, om 14:13 uur

foto: Roland HeitinkWAGENINGEN –  Op Dumpert verschenen donderdagochtend spectaculaire beelden van de ramkraak die nacht ervoor in Wageningen.  

Rond 3.00 uur vond de ramkraak plaats op een juwelier aan de Hoogstraat in Wageningen.  In de beelden is te zien hoe de daders met de auto de juwelier proberen binnen te komen.

De politie was binnen een minuut ter plaatse en trof midden op straat een auto aan die dwars op de weg stond. Ook was te zien dat de gevel van de juwelier eruit lag. Direct bij aankomst sprongen de vier daders op twee scooters en reden weg in de richting van de Hema. De agenten reden achter de vluchtende scooters aan. Eén van de scooters ging al snel onderuit waarop twee verdachten te voet verder gingen. Zij werden even later door de politie aangehouden.

Diverse eenheden zetten vervolgens de wijk af en ook vanuit de lucht werd steun geleverd. Dit heeft uiteindelijk niet geleid tot de aanhouding van de twee andere verdachten. De politie is direct met het onderzoek gestart en zette de plaats delict ruim af om goed onderzoek te kunnen doen. Er werd al met diverse getuigen gesproken.