Arrestatie bij ongeval Velperbroek na vluchtpoging

Geplaatst op 27 oktober 2017, om 23:48 uur

ARNHEM – De 26-jarige bestuurder die afgelopenvrijdagavond betrokken was bij een aanrijding op het Velperbroekcircuit had drugs bij zich.

De veroorzaker, een 26-jarige bestuurder van een witte bestelauto, nam na de aanrijding de benen. Hij werd door agenten ter plaatse aangehouden ter zake verlaten plaats ongeval en het veroorzaken van een aanrijding met letsel. Omdat agenten het vermoeden hadden dat de verdachte drugs had gebruikt werd er een speekseltest afgenomen. Sinds 1 juli 2017 controleert de politie met een speekseltest op gebruik van cannabis en een aantal andere illegale drugs door verkeersdeelnemers. Uit de test bleek dat de verdachte onder invloed was was opiaten, amfetamine en cannabis. Om deze reden werd de verdachte tevens aangehouden ter zake rijde onder invloed.

Nadat agenten de verdachte fouilleerden troffen zij 95 xtc-pillen, 5 gram cocaïne en illegale medicatie aan. De verdovende middelen en medicatie worden verder onderzocht. Tevens is er bloed van de verdachte afgenomen om te onderzoeken of de indicatie van de speekseltest juist is.

De 26-jarige verdachte uit Doetinchem is aangehouden voor de diverse feiten. Tevens bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

foto’s: Roland Heitink